Naar aanleiding van de uitspraak van de Rechtbank Den Haag, die Erfgoed Leiden heeft veroordeeld tot een boete voor het online publiceren van anonieme prentbriefkaarten, hebben wij besloten de scans van afbeeldingen waarvan de bron onbekend is offline te halen. Wij betreuren dit zeer en zijn op zoek naar een oplossing waarbij een deel van de scans mogelijk weer online getoond kan worden.

Oudejaarsavond 1852 wordt het graven van de Hoofdvaart voltooid en sindsdien is de Hoofdvaart is het afwateringskanaal van de polder. Zonder Hoofdvaart geen polder.Reacties

uw naam: uw e-mail adres:
(zal niet publiek worden weergegeven) uw reactie:
Tik a.u.b. de controle code over
simple_captcha.jpg
 • Hoofdvaart
  kees slinger, 03 januari 2016, 21:07

  Het valt mijn op dat er bij deze zijtochten geen brug over de hoofdvaart is

 • Hoofdvaart
  Harry Hartman, 16 oktober 2012, 20:50

  Ik ben in Buitenkaag geboren naast gemaal Leeghwater en ben op zoek naar informatie over de Hoofdvaart. Elk gemaal heeft voldoende wateraanvoer nodig, maar de bodem van de hoofdvaart ligt ongeveer 9m onder het wateroppervlak van het meer. Hoe en wanneer is de vaart aangelegd en waarom zit er een knik ter hoogte van Abbenes?

 • Hoofdvaart
  A Hoogenboom Voogt, 23 september 2012, 19:06

  Leuk om je geboorte plaats terug te zien , ik ben in Badhoevedorp geboren , in Hoofddorp getrouwd, en heb in Vijfhuizen, Hoofddorp, en Badhoevedorp gewoond. Dit is leuk gedaan.

 • Hoofdvaart
  Slinger Jansen, 21 augustus 2012, 06:18

  Wel echt een mooie foto, dit!