In mijn jeugdjaren heb ik een jaar of vijf in Badhoevedorp gewoond en het zal 1952 zijn geweest, dat het eeuwfeest van de droogmaking van de polder werd gevierd. Het werd, als ik me goed herinner, nogal groots gevierd. Zoals u ziet was dit een optocht van de leerlingen van de school, die ik bezocht. In dit geval: de School met de Bijbel aan de Burg. Van Amersfoordtlaan, die er nog net zo uit ziet als toen. Mijn moeder heeft de jurk, met hoepel en al, zelf gemaakt van een roze geverfd laken en heeft er bovendien haar trouwjurk aan gewaagd, die ze licht groen had geverfd. Vergeet niet dat het de arme jaren na de oorlog waren. Ik denk dat het een opvallende creatie was, gezien de blikken van de medeleerlingen. In 1955 zijn wij verhuisd naar Amersfoort en de namen van de klasgenoten heb ik niet allemaal voorradig.
Over mijn rechter schouder is het gezicht te zien van Dicky Binckhorst, een van de meisjes rechts van mij heette Noortje van Oostveen en was de dochter van de koster van de tegenoverstaande kerk, als ik me goed herinner. Van de jongens kan ik me de namen niet herinneren. Mijn naam is Kitty van Vulpen en ben geboren in 1944, dus moet toen pas acht jaar geweest zijn.
Jammer dat het een beetje waaide, want de jurk was echt heel mooi, mijn moeder had langs de hals en mouwen roze kant gezet en langs de overjurk van lichtgroene satijn, roze rozetten genaaid en in mijn hand houd ik een echte reticule.
Aan de hoed had ze van zwarte sajetwol vlechten gemaakt. Lijkt het een beetje echt?
Op de achtergrond zie je nog een afbeelding van een van de gemalen. We werden op school goed onderwezen over hoe zo'n inpoldering in zijn werk ging. Later, op de middelbare school in Amersfoort heb ik nog goede sier mee gemaakt door deze kennis te spuien. Leuke herinneringen aan een tijd die alweer zo lang achter me ligt. (Ingezonden door Kitty van Vulpen)Reacties

uw naam: uw e-mail adres:
(zal niet publiek worden weergegeven) uw reactie:
Tik a.u.b. de controle code over
simple_captcha.jpg
 • Verkleedpartij in Badhoevedorp
  Hetty van der werf, 27 mei 2015, 19:32

  Volgens mij was het in 1955. Eddy groenewoud zou de bruidegom zijn maar had een hersenschudding

 • Verkleedpartij in Badhoevedorp
  Bert Kooijman, 04 december 2014, 23:18

  Leuk om dit te lezen Jullie woonden bij ons in de straat en wel de Rietvinkstraat. Wij woonde op 48 en jullie op de hoek van de Eksterstraat. Niek zat bij mij in de klas. We speelde met alle vriendjes op het pleintje. Volgens mij zat Dicky Binkhorst op de school met de bijbel.
  in ieder geval leuk om van oud Badhoevedorpers te horen.
  groeten van Bert Kooijman

 • Verkleedpartij in Badhoevedorp
  Bert Kooijman, 27 november 2013, 22:22

  Jullie woonde in de Rietvinkstraat op de hoek van de Eksterstraat. Niek ken ik nog want we speelde op het pleintje Ik woonde op nummer 48.
  Mocht je nog meer informatie willen hebben kun je me altijd mailen.
  grtz Bert Kooijman

 • Verkleedpartij in Badhoevedorp
  elise van melis, 04 juni 2013, 21:35

  Wat een mooi verhaal bij deze foto. Knap hoe toen de kleding met allerlei materialen en stoffen zelf gemaakt werd.