ToenHaarlemmermeer is op initiatief van de Bibliotheek Haarlemmermeer, samen met Meer-Historie, Haarlemmermeermuseum De Cruquius, het Historisch Archief van de gemeente Haarlemmermeer en de provincie Noord-Holland tot stand gekomen, met financiële steun van de gemeente Haarlemmermeer, provincie Noord-Holland en het Coöperatiefonds van de Rabobank.

De Bibliotheek Haarlemmermeer bevordert deelname aan cultuur en educatie door het actief aanbieden van fysieke en digitale collecties, culturele activiteiten en een neutrale, veilige ontmoetingsplek.

Meer-Historie zet zich in voor het behoud van het erfgoed van historie, natuur en cultuur in de Haarlemmermeer.

Historisch Museum Haarlemmermeer neemt de bezoeker mee op een boeiende ontdekkingsreis langs de dynamische geschiedenis van Haarlemmermeer.

Museum De Cruquius geeft informatie over de historische en technische aspecten van polder drainage en stoommachines en laat de werking van het stoomgemaal zien, dat behoort tot het werelderfgoed en symbool is voor de Nederlandse strijd tegen het water.

Het Historisch Archief van de gemeente Haarlemmermeer beheert de oude geschiedenis van het gemeentebestuur zelf, sinds haar ontstaan in 1855. Verder zijn er particuliere archieven van voornamelijk kerkgenootschappen en oude akten en registers van de burgerlijke stand te vinden.

 

Het Noord-Hollands Archief beheert daarnaast ook de archieven van het provinciaal bestuur en de in Noord-Holland gevestigde rijksinstellingen. In deze archieven is ook een schat van informatie te vinden over de geschiedenis van de gemeente Haarlemmermeer.

CityMarketing is een manier van denken en handelen vanuit één gemeenschappelijk belang door alle betrokken partijen in de gemeente. Inwoners, ondernemers, bedrijven, organisaties en bezoekers.